Make your own free website on Tripod.com
Actie alarm!!
regisseurs die actiefilms maken
Poll
Nieuwe films
regisseurs
What's New
Filmplaatjes
Coming Up
Filmresencie's
Kalender
Actiekenmerken

Links en info over actiereggiseurs...

Op deze pagina staat van Alles over actiereggiseurs. Sommige zijn uitstekend en sommige actieregisseurs maken haast alleen maar flopfilms. voorbeelden van actieregisseurs zijn: Micheal Bay en Jan de Bont (die tevens uit Nederland komt)

Als eerst hebben we actieregisseur Michael Bay:
Die kennen we o.a. van de actiefilms. The Rock en Bad Boys. Nu even kort over Michael Bay. Bay is geboren op 17 februari 1965 in L.A in Californië. Bay Brak door Met Bad Boys uit 1995 met Will Smith en Martin Lawrence in de Hoofdrol. Die tevens ook doorbraken. De toen al bekende produceres Jerry Bruckheimer en Michael Bay begonnen samen te werken en maakten "The Rock", "Armageddoen", "Pearl Harbor" en "Bad boys 2". Stuk voor stuk zijn dat actiefilms. Nu een paar links naar Site's over Micael Bay:
 

mic.jpg

Michael Bay op www.imdb.com

Michael Bay op www.michaelbay.com

Nu actieregisseur John Woo...
John Woo kennen we van zijn Amerikaanse films "Face.off" en "Paycheck". Nu even kort iets over John Woo. Woo is geboren op 1 mei 1946 in Guangzhou, China. In China Brak hij door Met a Better Tomorow. Maar in amerika brak hij pas door met Hard Target uit 1993. Daarna volgde o.a Broken Arrow en Face/off. Hieronder wat links naar John Woosites:
 

woo.jpg

John Woo op www.imdb.com

Een John Woo site van een vriend.

als 3rde hebben we John McTiernan:
John McTiernan kennen we van de spectakelfilm "Die Hard". Nu ff wat info over de reggiseur. John is geboren op 8 januari 1951 in Albany, New york. Hij brak door met de films "Nomads" en "Predator" met Arnold Schwarzenegger. Daarna zorgte hij voor de grote doorbraak van Bruce Willis door hem de Rol van John McClane in "Die Hard" te geven. Na die films volgde films als: "The hunt fot red october" en "Die Hard with a Vengeance". Hier onder wat links:

john.jpg

John McTiernan op www.allmegastar.com

John McTiernan op www.imdb.com

En dan nu actieregisseur James Cameron:
Cameron Kennen we natuurlijk van de Blockbusters "Titanic" en "Treu Lies". James is geboren op 16 augustus 1954 in Kapuskasing, Ontario, Canada. James Brak door met de vage horror "Piranha 2: Flying killers" in 1981. Maar zijn grote doorbraak beleefde hij met "Terminator". Later maakte hij nog een terminator film en maakte ook andere blockbusters zoals ´Treu Lies´ en oscarwinnaar ´Titanic´. Hieronder wat links naar Site´s over James Camerow:

cam.jpg

James Cameron op www.imdb.com

James Cameron op www.filmfocus.com

Nu is het tijd voor de Nederlandse Jan de Bont...
Jan de bond ken je van Blockbusters als "Speed" en "Twister" maar ook van de flops "Speed 2" en "The Haunting". Nu iets over Jan de Bont. Jan de Bont is geboren op 22 oktober 1943 in Eindhoven. Net zoals Paul Verhoeven ging hij naar Amerika. In 1994 kwam zijn blockbuster "Speed" met Keanu Reeves uit. Maar na de rampenfilm "Twister" was het over met de pret. Zelfs met zijn nieuwste film "Tombraider: The cradle of life" kwam hij niet erg hoog in de lijsten.

22m.jpg

Jan de Bont op www.imdb.com

Jan de Bont op www.filmkeuze.nl

 
De volgende regisseur is Robert Rodriguez.
Robert werd geboren op 20 juni 1968 in San Antonio in Texas, U.S.A. Zijn Low-budget-film "El Mariachi" werd een eerste deel van een triologie. Quentin Tarentino raden hem aan om een triologie te maken. Dus in 1995 brak hij door met het 2de deel uit de triologie: "Desperado". Later volgde films als De "spy kids" triologie en het derde deel  van el mariachi "once upon a time in mexico"

rob.jpg

Robert Rodriguez op www.imdb.com

Robert Rodriguez op www.hollywoodreporter.com

 
 
En dan hebben we Renny Harlin
Harlin is Geboren op 15 Maart 1959 in Finland. Voordat hij met "Die Hard 2:  Die Harder" "Doorbrak" heeft hij o.a  een "Nightmare on elmstreet"gemaakt. Na "Die Hard 2: Die Harder" heeft hij o.a deze films gemaakt:"Cliffhanger" met Sylvester Stallone, "The Long Kiss Goodnight" met Samuel l. Jackson en "Mindhunters" Met LL cool J

48m.jpg

Renny Harlin op www.imdb.com

Renny Harlin op www.filmkeuze.nl

 
 
 
En dan nu de "Superman" regisseur Richard Donner..
Richard is geboren op 24 april 1930 in New York. Hij maakt al sinds de jaren 50 films en tv serie's. Maar hij brak echt door met het tot leven brengen van Clark Kent in "Superman" Met Gene Hackman, Christopher reeve en Marlon Brando (!). Daarna volgde nog een deel en maakte hij ook 4 Lethal Weapon films. Zijn Nieuwste film heet "Timeline" met Paul Walker.

rich.jpg

Richard Donner op www.imdb.com

Richard Donner op www.moviemeter.nl