Make your own free website on Tripod.com
Actie alarm!!
Kenmerken van een actiefilm
Poll
Nieuwe films
regisseurs
What's New
Filmplaatjes
Coming Up
Filmresencie's
Kalender
Actiekenmerken

Op deze pagina zie je kenmerken die je vaak in Actiefilms tegenkomt....

Schietpartijen:

Dit zie je in alle actiefilms. Vroeger zag je in actiefilms bijna alleen maar schietpartijen. Want het budget van de film was niet zo hoog voor een goeie achtervolging. De meester in schietpartijen vind ik zelf dat is John Woo. Hij overtrof iedereen met zijn schietballeten in zijn Hong Kongfilms. In die films zie je vaak dat ze met 2 pistolen op elkaar schieten.Of een standoff. Dat zijn kenmerken van een John Woofilm. Zover over schietgevechten

exo.jpg
Explosie

Autoachtervolging:

Vaak zie je in een Film een Motorachtervolging of een autoachtervolging. Soms ook een speedbootachtervolging. Ik behandel deze 3 appart. Als we het over autoachtervolgingen hebben denken we aan natuurlijk aan "Bad Boys 2" die 3 achtervolgingen heeft. Andere films met één of meer achtervolgingen zijn: "The Rock", "Stricking Distance" en natuurlijk "2 Fast 2 Furious"

spee.jpg
scene uit "Live and Let Die"

Motorachtervolging:
 
Vaak zie je ook in Actiefilms een motorachtervolging. Denk maar eens aan de 2 motorfilms "Torque" en "Biker boyz". Die zitten vol met motorachtervolgingen en motorstunts. Maar Als je een echte goeie motorachtervolging wil zien. Kijk dan naar de John woofilm "Mission:Impossible 2" met Tom Cruise. Want daar zie je een hele mooie en goeie motorachtervolging met veel stunts. Ook "Hard Target" staat er om bekend. Het is dan wel niet alleen met motoren maar ook met auto's, maar hij is wel spectaculair. Tot zover over de motorachtervolging.

as.jpg
Autostunt

fo.jpg
Schietpartij

Explosies:

In 90% van de actiefilms komen explosies in voor. Vooral in oorlogsfilms. Vroeger waren er nie veel explosies in Actiefilms. Maar het tegendeel in de toekomst is bewegen. Kijk maar naar "Pearl Harbor". Dat zit vol met explosies. "Con Air" is een pure actiefilm met veel explosies. Die Explosies doen ze om de film wat kleurijker en spectaculairder te maken. En dat lukt ze aardig.Zover over de explosies

fast.jpg
"The fast and the furious"

Speedbootachtervolging:

De Speedbootachtervolging staat in het rijtje achtervolgingen als laatst. Je Ziet het niet vaak. Maar Eentje kennen we wel uit de filmgeschiedenis. Namelijk uit de Bondfilm "Live and let die". En iets nieuwere speedbootachtervolging ken je natuurlijk uit de John Woofilm "Face/Off". Die Natuurlijk heel Spectaculair was. tot zover over de speedbootachtervolging.

mo.jpg
motorachtervolging uit "Mission:Impossible 2" met Tom Cruise

Stunts:
 
Het aller belangrijkste in een goeie actiefilm vind ik persoonlijk de stunts. 1 stunt vind het tofst en leukst om te zien. dat is een overdekop rollende auto of een overdekop vliegende auto. Dat is een goeie stunt. nu noem ik films op met goeie stunts: "eraser","Treu lies","Bad Boys 2","Stricking Distance" en nog veel meer. Tot zover over de stunts.